EMMETT terapija

Kaj je?

EMMETT tehnika je nova oblika terapije, kjer z nežnim pritiskom na specifične točke, poznane kot "Emmett točke", na telesu stimuliramo živčni sistem.

Ta kombinacija pravega pritiska, v pravi smeri sproži velike fizične odzive v organizmu.

Tehnika EMMETT omogoča komunikacijo s telesom na način, ki je opisan v literaturi kot "analiza kritične točke".

V vsakem visoko kompleksnem sistemu je posebna kritična točka, na katero bo najmanjši pritisk povzročil veliko spremembo v sistemu.

Kako deluje?

EMMETT terapevt aktivira nevromuskularne kritične točke in organizmu s pravilno stimulacijo pomaga povrniti se v prvotno stanje homeostaze. Živčni sistem in možgani z zaznavo stimulacije pošljejo nov odziv, ki bo vplival na stanje prizadetega dela telesa. Rezultat je pogosta takojšnja fizična sprememba.

Če mišica doživi poškodbo ali travmo, se mišična vlakna napnejo in to področje zaščitijo. Terapevt uporabi kombinacijo dotikov ali krajših potez na določenih točkah, ki sprostijo problematično področje.

Zaporedje aktivacije mišičnih točk, ki se uporabljajo pri Emmett tehniki, lahko »odklene« mišični

spomin. Ta aktivacija nudi možganom možnost vzpostavitve nove homeostaze in možnost

ponovne uskladitve telesa.

Rezultat je navadno takoj občuten in pogosto dosežemo takojšen učinek.

Komu je namenjena?

Terapija je tako nežna in neinvazivna, da jo lahko varno uporabimo pri ljudeh vseh starosti – od novorojenčkov do starejših ljudi, od športnikov do nosečnic. Terapija lahko tudi dopolnjuje druge terapije.

Lahko se izvaja kot samostojna terapija ali v kombinaciji z drugimi tehnikami. Terapija lahko dopolnjuje načine zdravljenja, ki jih nudi sodobna medicina.

Predvsem pa bo zanimiva za tiste, ki že dolgo trpijo zaradi kronične bolečine in še niso našli terapije, ki bi jim pri tem pomagala.

Pri katerih težavah je primerna?

Emmett terapija je primerna predvsem pri bolečinah in in ostalih težavah mišično-vezivno-skeletnega sistema.

Emmett terapijo lahko uporabljamo za zmanjšanje bolečine, povečanje gibljivosti in normalizacijo funcije sklepov in telesne drže. Terapijo lahko uporabimo za stimulacijo celotnega telesa ali samo lokalno za določene predele telesa.

Kako poteka?

Terapija traja od 15-30 minut, če je uporabljena samostojno. Če je kombinirana z drugimi terapijami, pa lahko traja tudi dlje časa.

Pacient lahko sedi, stoji ali leži. Terapijo izvajamo v kombinaciji z drugimi terapijami.

Izvaja se na koži ali preko obleke.

Začetnik EMMETT terapije

Od leta 2015 je terapija prisotna tudi v Sloveniji.


Ross Emmett

Več o tehniki EMMETT si lahko preberete na EMMETT Slovenija