Predstavitev

Renata Radič Berglez  - soavtorica in inštruktorica tečaja Bownove terapije BOW-TER v Sloveniji


Strokovno znanje konvencionalnih zdravstvenih ved, pridobljenim s svojo zdravstveno izobrazbo in dolgoletnim delom v bolnišnici, kombinira z znanji komplementarne medicine.

Renata je po končani gimnaziji na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani – smer radiologija pridobila naziv diplomirana inženirka radiologije. 

Leta 1985 se je zaposlila na UKC v Ljubljani na Kliničnem inštitutu za radiologijo in na večih strokovnih področjih (urgentna služba, interventna radiologija, kardiologija, nevrologija, vodenje) posvetila svojih več kot 27 let. 

Zaposlena je na Centru za klinično fiziologijo Medicinske fakultete v Ljubljani -  MFOd leta 2008 v svojem podjetju REMEDIO izvaja Bownovo terapijo, Emmett terapijo, EFT, TRE in Refleksoterapijo.

 1. Pridobljen certifikat Bownove terapije - Bowen Therapy Essentials BTE terapevtka
 2. Licenca za inštruktorico - Bowen Therapy Essentials Inštruktorica BTE
 3. EFT Practitioner Level 3 by AAMET standards
 4. Pridobljena Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) refleksoterapevt
 5. Tečaj Kranio sakralne terapije (KST) - Modul 1 in 2
 6. Tečaj klasične masaže
 7. NLP Certified Practitioner
 8. Certified TRE Provider TRE inštruktorji
 9. Tečaj Kineziološkega tapinga
 10. Cetificirana Emmett terapevtka 
 11. Emm-Tech tutorka (poučevanje Emm-Tech enodnevnega tečaja ki je primeren za vse, ki želijo pomagati sebi in drugim)
 12. Licenca za inštruktorico - The Importance of Symmetry and Textbook Procedured
 13. Tečaj TUINA masaže
 14. MSTR Practitioner - tehnika obravnave brazgotin

Renata o sebi:

Že pred leti sem zapisala, da sem ženska, ki se ne neha spraševati in iskati odgovorov. Moj mož in moji hčerki, ki sta že odleteli iz gnezda pravijo, da bo tako do mojega zadnjega diha. Da mi ni pomoči … ja, oni me najbolje poznajo.

Z zdravstvom sem povezana že od nekdaj. Moje delo je bilo vedno povezano s stiskami ljudi, z njihovimi bolečinami, strahovi in življenjskimi iskanji. Iščem poti, kako jim lahko najbolje pomagam najti ravnovesje in notranjo moč. Najprej pa jih poslušam. Kdaj vas je nazadnje kdo prav zares poslušal? Tudi slišal? Radi smo sprejeti taki, kot smo in potrebujemo občutek varnosti.

Po poklicu sem diplomirana radiološka inženirka z dolgoletnim delom na tem področju. Kmalu sem ugotovila, da je človek več, kot se vidi le od zunaj, in moj poklic me je pripeljal tudi do tega spoznanja, da je človek mnogo več, kot se vidi od znotraj. Pričelo se je moje nenehno iskanje odgovorov na življenjska vprašanja in iskanje naravnih poti do zdravja.

Vse to združujem v mojem podjetju REMEDIO. Uporabljam naravne terapije in metode, ki vaše telo in duha najprej sprostijo in umirijo, nato pa spodbudijo celjenje in zdravljenje, ki nam je vsem prirojeno.

Na fizično-energetskem nivoju uporabljam Bownovo terapijo (Bowen Therapy Essentials – BTE), čudovito manualno stimulacijo. Za duha in telo je izredno učinkovita in sproščujoča. Zato jo z veseljem poučujem in delim vse svoje znanje strokovnemu osebju.

Emmett terapija je varna, neinvazivna metoda, ki z rahlim pritiskom na točno določene točke sproži sproščanje mišične tenzije in restrikcije v gibanju. Učinki so takojšnji.

Naučite se izvajati TRE – vaje za sproščanje travm, stresa in napetosti. Uporabljate jih doma in si pomagate pri premagovanju stresa na zanimiv in prijeten način. Navdušeni boste nad tem, kaj vse zmore vaše telo popolnoma samo, brez truda.

Z EFT metodo za doseganje čustvene svobode pa vam pokažem pristop, ki naredi vaše življenje lažje, manj dramatično in bolj sprejemljivo. Padejo zidovi, omejitve, slaba prepričanja in lažje se soočate z novimi izzivi. Postanete bolj veseli, zadovoljni in zdravi.

Našla sem svojo pot, na kateri neizmerno uživam. Pridružite se mi, kadar v svojem življenju želite spremembo.